torstai 6. marraskuuta 2014

Nyt herkuttelemaan!

Lohi-munavoileipäkakku
(15ann.)

12 viipaletta isoa täysjyväpaahtoleipää
6 viipaletta Real täysjyväruisleipää
Kostutus:
1,5dl kasvislientä
Kirjolohitäyte:
n.350g savustettua kirjolohta
180g maustamatonta tuorejuustoa
1dl vispikermaa
2 salottisipulia hienonnettuna
0,5-1dl tilliä hienonnettuna
1rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
Kananmunatäyte:
4 keitettyä kananmunaa
200g ranskankermaa
4rkl margariinia
0,5dl ruohosipulia hienonnettuna
0,5tl suolaa
Päälle:
200-300g lohituorejuustoa
2-3rkl kermaa
salaattia
kylmäsavulohta
tilliä 
sitruunaa 
kurkkua

  Keitä ensin kasvisliemi ja anna sen jäähtyä. (Kiehautin 2,5dl vettä ja puolikkaan liemikuution.) Leikkaa leivistä kovat reunat pois. Jos teet kakun pyöreään vuokaan, vuoraa se kelmulla. 
  Valmista täytteet. Keitä kananmunat koviksi ja anna niiden jäähtyä. Laita kuoritut munat kulhoon ja hienonna haarukalla. Lisää joukkoon margariini, ranskankerma ja ruohosipuli. Mausta ripauksella suolaa. 
  Perkaa savustettu lohi ja nypi pieneksi silpuksi kulhoon. Vatkaa kerma ensin löysäksi vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa vielä hetki. Sekoita vaahdon joukkoon lohi, hienonnetut sipulit ja tilli. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. 
  Lado kerros (6kpl) paahtoleipiä vuoan pohjalle. (Tai leivinpaperin päälle kantikasta tehdessä.) Osaa paahtoleivistä täytyy hieman muotoilla ja mallin näet tarvittaessa täältä. Kostuta leivät kevyesti kasvisliemellä ja levitä lohitäyte päälle. Lado päälle kerros ruisleipää ja kostuta ne. Ruisleivät kannattaa kostuttaa hieman reilummin. Levitä ruisleivän päälle munatäyte ja kerros paahtoleipää, kostuta leivät. Kääri kakku tiukasti kelmuun ja nosta jääkaappiin maustumaan yön ajaksi. 
  Kumoa kakku alustalle. Notkista tuorejuusto tarvittaessa tilkalla kermaa ja levitä kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti